Ghostbikers Sleidinge VZW Ghostbikers Sleidinge VZW
Mountainbike & Cyclingclub
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

laatste aanpassing 01/11/2020

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Ghostbikers Sleidinge VZW -> MEDEDELINGEN BESTUUR IVM CORONA
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
SportSlife
site-admin


Geregistreerd op: 16 Dec 2009
Berichten: 3179
Woonplaats: Doornzele / VOORZITTER

BerichtGeplaatst: 24-10-2020 8:31:34    Onderwerp: laatste aanpassing 01/11/2020 Reageren met citaat

deze informatie komt van zorgbedrijf Meetjesland.

Weet jij wie er door de nieuwe teststrategie niet meer wordt getest op corona? Mensen met symptomen worden nog getest, maar wat met wie er geen symptomen vertoont? Nu de regering de strategie heeft aangepast, zetten we alles voor jou even op een rijtje. De blauwe tekst is voor jou van toepassing.

Hou je aan de regels
Ieder huishouden mag maximum vier dezelfde personen per 14 dagen in huis ontvangen. Kinderen jonger dan 12 jaar tellen niet mee.
Deze contacten zijn niet-nauwe contacten: ze gebeuren met respect voor een sociale afstand. En als dat niet kan, met het dragen van een mondmasker. Ook in de eigen woning.

Daarnaast mag je enkel een nauw, knuffelcontact hebben met max. 1 persoon, die geen lid is van je gezin.

Let dus op met té veel nauwe contacten (meer dan 1) en te veel niet-nauwe contacten (meer dan 4 voor het ganse gezin). Respecteer altijd de sociale afstand behalve binnen je gezin en met je knuffelcontact. Is dat niet mogelijk; draag een mondmasker.

Asymptomatische terugkerende reizigers uit een rode zone worden niet meer getest, zorgprofessionals WEL!
Deze regeling geldt niet voor zorgprofessionals. Jij wordt wel getest wanneer je terugkomt uit een rode zone.
Als je symptomen vertoont, moet je je zo snel mogelijk isoleren en (telefonisch) contact opnemen met je huisarts en de reisgeschiedenis vermelden.

Asymptomatische personen die terugkomen naar België uit het buitenland worden niet meer getest. Als zij uit een rode zone komen, dan worden ze met het zelfevaluatiedocument als hoog risicocontact beschouwd. Zij worden niet getest, maar moeten wel minstens 10 dagen in quarantaine vanaf de laatste dag verblijf in een rode zone. Als uit het verplicht ingevulde passenger locator form en het zelfevaluatiedocument blijkt dat iemand terugkeert uit een rode zone en mogelijk risico op besmetting gelopen heeft, zal hij/zij per sms gevraagd worden om minstens 10 dagen in quarantaine te gaan. Dat geldt ook voor kinderen.

Terugkerende reizigers uit een oranje zone worden niet langer getest, noch in quarantaine geplaatst. Tijdens de quarantaine kan je wel verder werken (thuis) werken. Als dat niet kan, heb je een quarantainegetuigschrift nodig.

Asymptomatische hoog risicocontacten worden niet meer getest, zorgprofessionals WEL!
De regeling geldt NIET voor zorgprofessionals. We maken ons sterk dat alle medewerkers van het zorgbedrijf zorgprofessionals zijn. We hebben daarom een attest opgemaakt. Print het onmiddelijk af, vul je naam en datum in en neem het zeker mee wanneer je naar de huisarts of triagepost gaat voor een test. Met dat attest kan je de afnemer van een test (huisarts, triagepunt) overtuigen om bij jou een test te laten afnemen na je hoog risicocontact met een bevestigd besmette covid19-patiënt.

Wat een hoog risicocontact (HRC) precies is en wat je moet doen na afname van de test, vind je in het stroomschema.

Word je toch niet getest? Verwittig je leidinggevende om de situatie te evalueren. Je kan eventueel ingezet worden in een cohortafdeling. Je kan thuiswerken of als dat niet kan, heb je een quarantainegetuigschrift nodig om in thuisisolatie te gaan.

Iemand die zelf geen symptomen vertoont, maar die een hoog risicocontact heeft gehad met een bevestigd besmette covid19-patiënt wordt niet meer getest. Die persoon moet 10 dagen in quarantaine gaan vanaf het laatste hoog risicocontact. En moet ook nog eens 4 dagen extra waakzaam blijven voor het optreden van symptomen, zijn contacten strikt beperken (zeker met personen die risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte) en de hygiënische maatregelen toepassen. Die regeling zou gelden tot 15 november.


Wie wordt er wel nog individueel getest?
Personen met symptomen worden getest. Zie stroomschema.
Zorgprofessionals die een hoog risicocontact hadden met een bevestigd besmette persoon in de privé- of in de werksfeer. Zie hoger en zie stroomschema.
Zorgprofessionals die terugkeren van een reis uit een rode zone en die via het zelfevaluatiedocument als hoog risicocontact beschouwd worden.

Wat als je een hoog risicocontact hebt met een vermoedelijk besmet persoon?
Stel: je hebt als medewerker een hoog riscocontact gehad met een persoon die geen bevestigde covid19-patiënt is (bv. omdat die persoon niet wordt getest), maar die wel een veronderstelde of vermoedelijke besmette persoon is (bv. omdat die persoon zelf een HRC heeft gehad met een bevestigde besmette persoon).

Ga er vooral van uit dat je mogelijks besmet bent. Wees waakzaam op symptomen en vermijd het doorgeven van de besmetting. Isoleer je zoveel mogelijk. Dring bij de persoon met wie je een hoog risicocontact had aan dat hij/zij zich laat testen en dat hij/zij je verwittigt van het testresultaat.

Neem ook onmiddellijk contact op met je huisarts en vraag dat je zelf wordt getest. Leg de situatie uit en verwijs naar je attest ‘zorgprofessional’ en het feit dat je in de zorg werkt. Volg de instructies van je huisarts en verwittig je leidinggevende om de situatie te evalueren.

Heb als je aan het werk gaat bijzondere aandacht voor hygiëne en het correct en alert gebruik van beschermingsmateriaal. Als je erna toch symptomen vertoont, moet je je isoleren en zo snel mogelijk (telefonisch) contact opnemen met je huisarts.


Hoe zit het met de groepstesten?
De preventieve testings van personeel in de woonzorgcentra zijn ook stopgezet (nog voor ze goed en wel begonnen waren).

Wij kunnen alleen preventief groepstesten organiseren om een uitbraak te vermijden. Er moet dan minstens één bewoner of personeelslid besmet zijn. De kans op een uitbraak wordt ingeschat door medisch verantwoordelijken (CRA, eerstelijnszone…). Zodra één besmetting door een individuele test wordt bevestigd, kunnen we een groepstest aanvragen. Bij elke groepstest sturen we jou de meest recente instructies via een aparte nieuwsbrief.

Een groepstest betekent niet dat alle bewoners én alle personeelsleden worden getest. De contacten van de besmette collega of bewoner met andere bewoners en collega’s op de werkvloer worden in kaart gebracht. Gelet op de beperkte testcapaciteit worden enkel deze personen getest met wie de besmette collega of de besmette bewoner in contact kwam.
_________________
Wielerspreuk van de week.

Iemands karretje in de poep rijden.
Geheel tegen de tactiek van een tegenstander in koersen. (Gerrie Knetemann)


Laatst aangepast door SportSlife op 01-11-2020 17:29:09; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Pycksken
Aandeelhouder


Geregistreerd op: 17 Dec 2009
Berichten: 9741
Woonplaats: Sleidinge / SECRETARIS

BerichtGeplaatst: 27-10-2020 19:47:56    Onderwerp: Reageren met citaat

EVERGEM - Evergem deed het lang goed in de coronastatistieken, maar ook in die gemeente stijgt de besmettingsgraad nu fors.
“Volgens Zorgatlas Vlaanderen werden in onze gemeente de voorbije week 96 nieuwe bevestigde besmettingen vastgesteld, gegin september waren dat er maar drie per dag”, zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). “Nu zijn er dagelijks veertien besmettingen in Evergem. We hebben het gevoel dat onze grote inspanningen van de jongste maanden vruchteloos zijn geweest. Veel gemeentegenoten maken zich zorgen over hun gezondheid en die van hun dierbaren, en over hun werk en het gemis aan sociale contacten.”

De burgemeester wijst op het grote verschil met de eerste coronagolf: het missen is van het perspectief op mooie lange zomeravonden. “Nu is het zeer onzeker of we Kerstmis en nieuwjaar met de hele familie zullen kunnen vieren. Toch moeten we volhouden”, vindt De Maertelaere. “In de eerste plaats voor de zorgverleners. Leef alle maatregelen correct na en blijf goed zorg dragen voor jezelf en voor elkaar. In deze moeilijk periode moeten we het hoofd koel houden en ons hart warm”, besluit de burgemeester.
_________________
IEDEREEN fietst naar zijn mogelijkheden, naar zijn doelstelling, naar zijn goesting ... het enige dat telt is het goede gevoel !! Don't forget - we are a team !
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Pycksken
Aandeelhouder


Geregistreerd op: 17 Dec 2009
Berichten: 9741
Woonplaats: Sleidinge / SECRETARIS

BerichtGeplaatst: 31-10-2020 11:09:40    Onderwerp: Reageren met citaat

EVERGEM

In Evergem zijn er de laatste 14 dagen 282 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Met 35628 inwoners betekent dat dat Evergem 792 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners telt in de afgelopen twee weken.
_________________
IEDEREEN fietst naar zijn mogelijkheden, naar zijn doelstelling, naar zijn goesting ... het enige dat telt is het goede gevoel !! Don't forget - we are a team !
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Disc
Ploegmanager


Geregistreerd op: 03 Jan 2011
Berichten: 4126
Woonplaats: Sleidinge

BerichtGeplaatst: 01-11-2020 15:00:25    Onderwerp: Reageren met citaat

Ondertussen worden de eerste organisaties van 2021 gecanceld.

Met de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Race verdwijnen de eerste twee WorldTour-races op de wielerkalender van 2021.

Waar en wanneer stopt dit Crying or Very sad Crying or Very sad
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Disc
Ploegmanager


Geregistreerd op: 03 Jan 2011
Berichten: 4126
Woonplaats: Sleidinge

BerichtGeplaatst: 01-11-2020 16:56:16    Onderwerp: Reageren met citaat

Blijkbaar niet meteen Crying or Very sad

De coronagolf duurt zeker nog tot Pasen. Pas richting volgende zomer keert het normale leven geleidelijk terug, verwacht de gezaghebbende Duitse viroloog Christian Drosten.

Voor nu raadt Drosten iedereen aan te handelen alsof je zelf bent besmet en anderen ook positief zijn. Want dan ontstaat een houding die iedereen beschermt, meent de viroloog.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
SportSlife
site-admin


Geregistreerd op: 16 Dec 2009
Berichten: 3179
Woonplaats: Doornzele / VOORZITTER

BerichtGeplaatst: 01-11-2020 17:28:06    Onderwerp: Reageren met citaat

De regels samengevat in een tabel


_________________
Wielerspreuk van de week.

Iemands karretje in de poep rijden.
Geheel tegen de tactiek van een tegenstander in koersen. (Gerrie Knetemann)
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Ghostbikers Sleidinge VZW -> MEDEDELINGEN BESTUUR IVM CORONA Tijden zijn in GMT
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum