Ghostbikers Sleidinge VZW Ghostbikers Sleidinge VZW
Mountainbike & Cyclingclub
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Heet van de naald

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Ghostbikers Sleidinge VZW -> MEDEDELINGEN BESTUUR IVM CORONA
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
SportSlife
site-admin


Geregistreerd op: 16 Dec 2009
Berichten: 3084
Woonplaats: Doornzele / VOORZITTER

BerichtGeplaatst: 23-06-2020 5:51:35    Onderwerp: Heet van de naald Reageren met citaat

Als het nu echt het allerlaatste nieuws is laat ik tussenbeide maar alvast een update welke we terug kunnen vinden op de site van cycling Vlaanderen.

We komen stilaan dichter bij het leven zoals het was voor de coronauitbraak. Ook voor ons, als federatie en fietsliefhebbers, een hele opluchting.

Via deze weg delen we graag enkele versoepelingen mee die vanaf 1 juli intreden.

OPGELET: houd steeds de veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd. Enkel zo kunnen we een verdere verspreiding van het virus tegengaan! Je zal ook enkel kunnen rijden nà voorafgaande reservering!

Vanaf 1 juli wordt een sportbubbel van 50 personen toegelaten. Je mag dus je fietsgroepen gaan uitbreiden van 20 personen naar 50 personen. Bovendien moet tijdens het fietsen de social distancing niet meer gegarandeerd worden.

We hebben bovendien groen licht gekregen om een voorzichtige heropstart van recreatieve fietstochten toe te laten vanaf 1 juli.

Uiteraard kan de organisatie van een fietstocht niet verlopen zoals voorheen. De algemeen te volgen maatregelen probeerden we te vertalen naar praktische tips om een fietstocht te organiseren. Ons draaiboek kun je downloaden via onderstaande knop.

We benadrukken dat deze maatregelen moeten nageleefd worden. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de fietswereld niet de aansteker van een nieuwe coronapiek wordt. Zolang er geen trefzeker medicijn of geen vaccin is tegen covid-19, zullen we dus voorzichtig moeten blijven. Daarom vragen we alle fietsers en alle organiserende clubs om de regels te volgen en niet op zoek te gaan naar achterpoortjes of trucs om die regels te omzeilen.
We beseffen dat het volgen van de maatregelen een grote inspanning zal vragen van onze clubs en onze leden. Cycling Vlaanderen zal je daarom zo goed als mogelijk begeleiden in de organisatie van je fietstocht.
_________________
Life is like riding a bike, to keep your balance, you must keep moving!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Pycksken
Aandeelhouder


Geregistreerd op: 17 Dec 2009
Berichten: 9081
Woonplaats: Sleidinge / SECRETARIS

BerichtGeplaatst: 27-07-2020 15:07:45    Onderwerp: Reageren met citaat

Vers van de pers - zoals reeds enkele maanden en voor alles "GEZOND VERSTAND GEBRUIKEN Wink "

De volgende maatregelen gaan vanaf woensdag 29 juli in:

Sociale bubbel
Tot nu toe mocht iedereen maximaal 15 contacten per week hebben, maar de Veiligheidsraad heeft een inperking aangekondigd. De sociale bubbel wordt teruggeschroefd van 15 naar 5 personen per week. Een gezin mag de komende vier weken dus nog maar maximaal 5 (vaste) personen in zijn sociale bubbel toelaten. Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegeteld bij die vijf personen.

“Deze vijf personen zijn mensen buiten je gezin, met wie je contacten onderhoudt en waarbij de veiligheidsafstand niet altijd kan worden gegarandeerd. Uiteraard moet je in om het even welke situatie voorzichtig zijn”, benadrukte de premier. Als je in contact komt met mensen die geen deel uitmaken van deze nieuwe sociale bubbel, moet je op elk moment de veiligheidsafstand bewaren. “Het is dan altijd raadzaam om een mondmasker te dragen, zelfs als dit, in die gevallen, het absoluut respect van de veilige afstand niet kan vervangen.”

(Sport)evenementen
Tot nu mochten 200 mensen deelnemen aan een indoor event en 400 mensen aan een evenement in openlucht. Maar hier is de Veiligheidsraad overgegaan tot een halvering. Het aantal personen op evenementen wordt dus flink ingeperkt. Indoor worden er voortaan nog 100 mensen toegelaten, outdoor 200. Op de evenementen worden mondmaskers verplicht.

Niet-begeleide evenementen zoals uitstappen, samenscholingen of familiebijeenkomsten zijn beperkt tot 10 personen, kinderen niet meegerekend. Dit geldt ook voor recepties. Er wordt een uitzondering gemaakt voor zomerkampen, stages en speelpleinwerking.

Trouwfeesten
Bij trouwfeesten zullen er maximaal 100 gasten de ceremonie mogen bijwonen. Op de receptie mogen slechts 10 gasten aanwezig zijn.

Winkelen

‘Funshoppen’ is niet aan de orde. Voortaan moet je opnieuw alleen winkelen, behalve als er minderjarigen of mensen die hulp nodig hebben bijzijn. Het winkelen wordt ook beperkt tot maximaal dertig minuten (behalve op afspraak).

Voor wie koopjes wil doen, is er wel goed nieuws: de solden gaan door.

Telewerken
Telewerken wordt opnieuw sterk aanbevolen.

Registratieplicht
Naast de horeca komt er nu ook een registratieplicht in sportlessen en wellnesscentra. Ook daar zal je dus je contactgegevens moeten achterlaten.

Gratis treinreizen
De maatregel om gratis treinreizen aan te bieden, wordt uitgesteld tot september. Dit is beslist om drukte op bepaalde plaatsen te voorkomen.
_________________
Zit je niet in een bubbel, dan ben je een sukkel !
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Sean
Junior


Geregistreerd op: 26 Aug 2014
Berichten: 336
Woonplaats: Sleidinge

BerichtGeplaatst: 27-07-2020 17:11:10    Onderwerp: Reageren met citaat

voor het sporten verandert er niets dus we kunnen nog steeds doen gelijk we bezig waren 😉
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Disc
Ploegmanager


Geregistreerd op: 03 Jan 2011
Berichten: 3857
Woonplaats: Sleidinge

BerichtGeplaatst: 27-07-2020 21:47:03    Onderwerp: Reageren met citaat

Ga hier nog een laatste keer op reageren en dan stop ik Wink
Dat is nu wat we net niet moeten doen, nl. doen zo als we bezig zijn Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Ja, volgens de letter kan je dus nog altijd met een groep van 50 gaan fietsen.
En over elke nieuwe beslissing die er genomen wordt, duurt het geen 5 minuten of er bestaat al discussie over. En onze beleidsvoerders blinken ook niet uit in heldere communicatie.

Volgens de ene (Maggie De Block) kan je nog altijd met een groep van 10 op café of restaurant gaan (is niet uw bubbel). Is dit dan per dag, per week, per 4 weken Rolling Eyes Rolling Eyes. Volgens de andere (Van Ranst) is dit enkel met uw bubbel.
Uitstappen (fietsen, wandelen) vallen onder de groep van 10 (wat dan met de groep van 50?)
Zaten nochtans in dezelfde vergadering.

En dan verwachten dat iedereen de regels naleeft Crying or Very sad Crying or Very sad
Wanneer gaat er nu eindelijk eens iemand opstaan die zegt: 'zo is het, einde discussie'

Nu wat ik altijd van in het beginne (behalve de laatste weken wat minder) heb gehanteerd, probeer uw contacten tot een minimum te beperken.
En woensdagavond 10 of meer personen zien, zaterdag 10 andere en zondag opnieuw 10 andere vallen daar voor mij niet onder.

Nu doet iedereen wat hij wilt maar we gaan dit probleem samen moeten aanpakken/oplossen.

Is dit leuk, nee alles behalve. Maar als iedereen een klein beetje zijn best doet dan evolueert het misschien opnieuw in de juiste richting zoniet zullen er binnen de kortste keren opnieuw (nog strengere) maatregelen komen.

Het gaat jullie allen goed en nog veel fietsplezier.
Club-ritten staan de komende 4 weken bij mij alvast niet meer in mijn agenda.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Philippe S.
Prof


Geregistreerd op: 07 Sep 2015
Berichten: 909
Woonplaats: Lembeke

BerichtGeplaatst: 01-08-2020 10:28:31    Onderwerp: Reageren met citaat

Toch nog ene slimme vent !! Laughing Groeten Carine
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Pycksken
Aandeelhouder


Geregistreerd op: 17 Dec 2009
Berichten: 9081
Woonplaats: Sleidinge / SECRETARIS

BerichtGeplaatst: 06-10-2020 16:03:39    Onderwerp: Reageren met citaat

De laatste berichtgeving :

De coronamaatregelen worden verstrengd: de bubbel telt maximaal nog drie personen en op café gaan mag nog maar met vier per tafel. De cafés moeten ook vroeger sluiten. Dat hebben premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) aangekondigd op de persconferentie na het Overlegcomité met alle regeringen van ons land.

Niet alleen het aantal besmettingen met het coronavirus zit de jongste dagen weer stevig in de lift, hetzelfde geldt voor het aantal opnames in het ziekenhuis en sterfgevallen. Daarom wordt een tandje bijgestoken in ons land, zei premier Alexander De Croo (Open VLD) dinsdag op de persconferentie. “De situatie is zorgelijk en zeer ernstig”, zei hij. “We zien dat de verspreiding van het virus fors aan het versnellen is. We moeten die versnelling zo snel mogelijk stoppen.”

LEES OOK. Gemiddeld tien overlijdens per dag door Covid-19, geen enkele provincie heeft nog R-waarde onder de 1

De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) benadrukten dat het erg belangrijk is om de maatregelen te verstrengen en het aantal contacten terug te dringen. Daarom worden vanaf vrijdag gedurende een maand deze verstrengde maatregelen ingevoerd:

- Het aantal toegelaten dichte contacten - de bubbel met mensen waarmee je knuffelt en kust - wordt verlaagd naar maximum 3 in de komende maand. Dat telt per persoon: ieder van ons mag dus drie personen hebben waarmee de regels rond afstand houden niet gelden.

- Voor privébijeenkomsten bij je thuis, bijvoorbeeld om een stuk taart te eten of een glas wijn te drinken, mag je maximaal 4 mensen uitnodigen bovenop je eigen gezin.

- Vanaf vrijdag zullen cafés nog maar tot 23 uur open mogen zijn in het hele land. Tot dan is het sluitingsuur 1 uur. Op café gaan mag vanaf dan ook niet meer met meer dan 4 personen per tafel. De uitzondering daar zijn mensen die met meer onder hetzelfde dak wonen.

- Niet-georganiseerd samenkomen in de buitenlucht - dat geldt dus bijvoorbeeld niet voor begeleide wandelingen of fietstochten met de wielerclub - mag nog maximaal met 4 personen.

- Thuiswerken wordt aangemoedigd, en dit meerdere dagen per week.

De Croo deed ook een oproep “aan de jongeren, en eigenlijk aan iedereen”. “Volg de regels, dat is belangrijk”, zei hij. “Er is een stijging en die komt bij mensen die kwetsbaar zijn. Dat moet ons wakker schudden. We moeten allemaal bijzonder alert zijn.”
_________________
Zit je niet in een bubbel, dan ben je een sukkel !
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
SportSlife
site-admin


Geregistreerd op: 16 Dec 2009
Berichten: 3084
Woonplaats: Doornzele / VOORZITTER

BerichtGeplaatst: 06-10-2020 20:38:14    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik ben voor de zekerheid advies gaan vragen bij onze burgemeester. Mogen wij blijven fietsen in groep of zijn dit ongeorganiseerde bijeenkomsten?
Wel onze burgemeester bevestigd dat wij kunnen blijven fietsen in groep. Wat toch wel een opluchting is. Na onze rit moeten we ons uiteraard houden aan de nieuwe regels die ingaan vrijdag aanstaande
_________________
Life is like riding a bike, to keep your balance, you must keep moving!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    Ghostbikers Sleidinge VZW -> MEDEDELINGEN BESTUUR IVM CORONA Tijden zijn in GMT
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Powered by phpBB
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum